Gå till innehåll

Recap från våren med Future Minds

Sommaren har anlänt och semestern står på glänt. Men innan lediga dagar vill vi ge en snabb återblick på våren vi haft tillsammans. Trots pandemi och utmaningar är det med en bra känsla som vi nu lämnar denna termin. Tillsammans med våra partners, lärare och elever har det varit en händelserik vår, där vi tillsammans har arbetat hårt, lärt oss av varandra och ständigt stannat upp inför faktumet att arbetet med Future Minds är avgörande och nödvändigt för hållbar utveckling i samhället. 

Våren har framförallt handlat om att pilottesta Future Minds med våra pilotskolor, lanserat delar av programmet och genomfört vår uppskattade Filmfest som i år igen blivit en riktig hit. 

Ett stort tack vill vi rikta till våra pilotskolor med lärarna i spetsen, som helt briljant tagit sig an uppgiften som pilotskola. Tillsammans med lärare och elever har materialet testats och utvecklats, feedback har tagits till vara på och vi ser fram emot att kunna lansera resultatet. Under våren har dessutom nya pilotskolor tillkommit och vi har gått från 12 till hela 18 pilotskolor.

En stor del av våren har vi även ägnat åt we_change filmfest, en satsning med syfte att lyfta aktuella hållbarhetsfrågor riktat till unga. Filmfesten består av en filmvisning samt efterföljande paneldiskussion där eleverna ges möjlighet att ställa frågor till våra partners kring deras arbete med hållbarhet. 4335 elever deltog, många spännande inslag lyftes och responsen efter Filmfesten har varit enorm. Filmfesten har varit en avgörande satsning för att väcka tankar och frågor kring hållbarhet och med det kunna skapa förändring. Mer om Filmfesten går att läsa här. 

Våren har givetvis också inneburit många givande möten med engagerade unga runt om i Sverige, möten som bidragit med så mycket energi och passion för det vi tillsammans strävar efter; hållbar utveckling i gymnasieskolan. Drivkraften för ett hållbart samhälle som den unga generationen besitter skapar förutsättningar för att faktiskt kunna påverka, på riktigt. Utifrån de möten vi har haft med unga under våren har vi även fått med oss input och synpunkter som varit guld värda och vi kan avslutningsvis sammanfatta våra möten i en mening; Hållbar utveckling är möjligt!

Tillsammans med våra partners, lärare och elever lämnar vi denna termin med flaggan i topp och ser fram emot nya erövringar inför hösten! Vi önskar er alla en underbar, hållbar sommar och glöm inte; there is no time to waste. 

Vill du ta nya, hållbara tag inför hösten? Hör av dig till oss här så berättar vi mer. 

/Team Future Minds