Gå till innehåll

LEDIGA PRAKTIKPLATSER

Vi söker tre praktikanter inom event, kommunikation och skola och utbildningsfrågor.

Brinner du för att stärka unga och deras möjlighet att påverka samhället i en hållbar riktning i linje med de Globala målen? I så fall kan detta vara en praktik för dig! Som praktikant för kunskapsprogrammet Future Minds bidrar du till att skapa innehåll som möjliggör att fler unga kan agera för en mer hållbar värld. Future Minds söker nu tre praktikanter till våren inom tre områden: Event, kommunikation och skol- och utbildningsfrågor. Inom respektive område söker vi dig som har kunskap eller relevant erfarenhet inom:

Event
Event, konceptutveckling, produktionsledning, processledning, manus, marknadsföring och administration.

Kommunikation
Sociala medier, foto, film, content, grafisk design, wordpress,  journalistik och kampanjarbete. 

Skola och utbildning
Pedagogik, gymnasieskola, ungdomsengagemang, skrivande och kunskap inom hållbar utveckling. 

Dina arbetsuppgifter
Beroende på område innebär praktiken allt ifrån att ta fram content till sociala medier och webb, utveckla utbildningsmaterial och producera innehåll till våra event. Du arbetsleds av vår eventansvarig, kommunikatör eller skol- och utbildningsansvarig. 

Future Minds utgår från att höja ungas röster och vi söker därför någon som har ett intresse och förståelse för målgruppen unga. Vi arbetar med att demokratisera kunskap om hållbar utveckling  – varför vi söker någon med förståelse för komplexiteten i dessa frågor och som har en förmåga att paketera och göra dem förståeliga för fler.

Du kommer att arbeta i ett engagerat team som arbetar målstyrt och nära tillsammans. I din praktik kommer du ha ett brett spektrum av arbetsuppgifter och vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team. Future Minds är i en fas av utveckling och vi söker dig som vill lära dig mer om hållbar utveckling och kan bidra med din kunskap och kompetens för att förädla vårt kunskapsprogram. 

Vi ser fördelarna med mångfald när det gäller kompetenser och bakgrunder och vi vill bli ännu bättre på att spegla så många perspektiv som möjligt, inom vår verksamhet. Därför är även geografisk spridning av vårt team avgörande, vi välkomnar sökande från olika delar av Sverige.

Om Future Minds
Future Minds är ett nytt nationellt kunskapsprogram för gymnasieskolor, med syftet att växla upp ungas möjligheter att tillskansa sig kunskap och vässa sina förmågor både i och utanför skolbänken. Programmet ska enkelt kunna integreras i befintliga gymnasieprogram och undervisning och ska underlätta inkluderingen av hållbar utveckling i gymnasieskolan. Genom programmet skapas en unik samverkansplattform där unga, myndigheter, kommuner, näringsliv, forskning, politiker, skola och andra samhällsaktörer träffas och tillsammans agerar för att skapa ett hållbart samhälle. Vi når ut till unga i hela landet genom vårt utbildningsmaterial och våra event.

Tidsperiod
Vi är flexibla med tidsperiod och längd på praktik.

Plats
Stockholm (men praktiken går även att genomföra på distans). 

Sista ansökningsdatum
20 januari 2023. 

Intervjuer sker löpandes så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Kontaktperson
Skicka in din ansökan till info@futuremindssweden.se

Har du frågor gällande praktiken? Kontakta Jeanette Lindström, jeanette.lindstrom@futuremindssweden.se, 0760010807