Morgondagens arbetsplatser
KUNSKAPSPROGRAM FÖR HÅLLBAR UTVECKLING RUSTAR UNGA MED KUNSKAP OCH FÖRMÅGOR INFÖR FRAMTIDENS CV
Att förvänta sig att morgondagens medarbetare och chefer ska kunna fatta beslut som kan bidra till ett mer hållbart samhälle är för riskfyllt att förvänta sig om inte dagens unga får den kunskap de behöver. Future Minds rustar gymnasieelever med kunskap och förmågor som gör dem till en del av lösningen på de utmaningar som vi står inför.
Future Minds kunskapsprogram inkluderar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och utgår från demokratiska och inkluderande arbetssätt där elever både genom fysiska möten och digitalt arbete får öva delaktighet, analyserande och kritiska förhållningssätt. Lärare ges verktyg för att jobba ämnesövergripande med innehållet, som enkelt kan integreras i befintlig undervisning oavsett inriktning. I samverkan med externa aktörer från såväl näringsliv och civilsamhälle som myndigheter och akademi ges en relevant kunskapsbas, värdefulla kontakter, fortbildning och fördjupning. Skolor vill interagera med externa aktörer och de flesta företag har ett behov av att attrahera framtidens arbetskraft. Alla elever bör få kunskap om hur man blir en del av lösningen för en hållbar samhällsutveckling.
Att möjliggöra arenor där kunskapsdelning, problemformulering och idégenerering sker för art hitta lösningar på komplexa utmaningar, bidrar till att utveckla förmågor som kommer krävas för att bidra till en hållbar utveckling. Samtidigt kan olika samhällsaktörer ta del av ungas innovationskraft, förvalta deras idéer i sina verksamheter och visa vilka jobb som finns, säger Rebecca Bergman, Verksamhetschef Future Minds.
Programmet lanserades nationellt inför höstterminen 2022, gymnasieskolor från hela Sverige är välkomna att ansluta. Future Minds behöver fler partners som vill interagera med unga och samtidigt framtidssäkra sin verksamhet.