Gå till innehåll

Future Minds
lärarsida

Välkommen till lärarsidan! Det är här du som lärare hittar allt material samlat, från fortbildningsfilmer till handledningar, för programmets samtliga moduler. Ta en tur och dyk in i första modulen för att se vad den har att erbjuda!

Kalender

I vår kalender kan du hålla koll på vad som händer härnäst och anmäla dig och dina elever till alla våra aktiviteter och event.

Till kalendern

En hälsning till dig som är lärare!

I juni 2022 hölls FN:s miljökonferens Stockholm+50 i Sverige. Mötet hölls för att uppmärksamma att det är 50 år sedan som världens allra första miljökonferens hölls, även det i Stockholm 1972. I den här filmen berättar Björn Fondén om sin bild av konferensen, sitt engagemang och varför det är så viktigt att låta unga ta plats och vara med och påverka.

Moduler

Modul 1

Kunskapsbas

En introduktion i hållbar utveckling. Modulen tillhandahåller grundkunskap, systemperspektiv och verktyg som vässar elevens analysförmåga och ger en helhetsförståelse för hållbarhet.

Till Modul 1: Kunskapsbas
Modul 2

Omvärldskontakt

Del 2 möjliggör interaktivt lärande utanför klassrummet i form av studiebesök och kontakt med nationella och lokala aktörer.

Till Modul 2: Omvärldskontakt
Modul 3

Fördjupning

Del 3 utgör metodstöd, tips och inspiration för eleven att i sitt gymnasiearbete omsätta sina kunskaper och intressen till expertis för ett mer hållbart samhälle.

Till Modul 3: Fördjupning

Vad tycker lärare om Future Minds?