Gå till innehåll

EVENT

Här hittar ni information om våra event riktade till skolor.Syfte
Våra event utgör Modul 2 i vårt kunskapsprogram och syftar till att ge eleverna en verklighetskoppling i sina studier om hållbarhet, att sätta sina kunskaper i en kontext och ett sammanhang som gör det intressant, viktigt och relevant. I eventen får de på olika sätt träffa aktörer, få inspiration och insikt i riktiga verksamheter och vara en del av att jobba fram idéer och resultat till dessa. 

Anmälan
Anmälan till höstens event öppnar i augusti och anmälan till vårens event öppnar i november. Läs mer i kalendern eller på respektive events informationssida. 

Förberedelser & material 
Till alla våra event finns material för att förbereda lärare och elever. Vi skickar alltid ut lärarhandledning och elevhandbok som innehåller praktisk information, fakta, inspiration och en del övningar och uppgifter.

Praktiskt
Våra event sker både fysiskt och digitalt.
• Vid fysiska event sker det antingen i skolans lokaler eller hos en extern partner. 
• För digitala event behövs god internetuppkoppling, ljud och lämplig lokal (se gärna till att ni har testat tekniken innan ni kopplar upp).

Aktuellt

Sustainability hackathon

Sustainability hackaton är en lösningsinriktad innovationstävling med fokus på hållbar utveckling där eleverna jobbar med ett case med en av våra samarbetsaktörer och tävlar nationellt med sina idéer.

Läs mer

Future Minds filmfest

I vår filmfest belyser vi genom film och panelsamtal med makthavare olika perspektiv på de komplexa samhällsutmaningar som vi står inför och hur vi kan få med oss alla för att skapa en mer hållbar värld.

Läs mer

Anmälan

Anmälan till Sustainability hackathon 2023 är öppen för Region Gävleborg.

Läs mer