Gå till innehåll

Modul 2: Omvärldskontakt

Modul 2 är den andra delen i Future Minds med fokus på omvärldskontakt, aktivering och idégenerering.

I den här modulen har vi samlat alla våra event, aktiviteter och andra aktiveringar som ger eleven möjlighet att möta verkligheten genom att träffa och på andra sätt interagera med aktörer från olika delar av samhället. Genom de olika aktiviteterna övas eleverna på att aktivt applicera sina kunskaper inom hållbarhet för att utveckla insikter, idéer och metoder, och faktiskt utöva påverkan, i samarbete med näringsliv och civilsamhället.

Brevväxling med makthavare

Tillsammans med Brevvännerna & Framtidens Röster ges eleverna möjlighet att skriva brev till olika makthavare om hur de upplever sin samtid och önskar se sin framtid.

Aktiviteten ges under vårterminen.
Mer info och anmälan öppnar i november.

Debattartikel

I samarbete med nyhetssajten Supermiljöbloggen får eleverna skriva debattartiklar på givna teman kopplade till hållbarhet. Ett urval av artiklarna har chans att bli publicerade på Supermiljöbloggen.

Aktiviteten ges under vårterminen.
Mer info och anmälan öppnar i november.

Studiebesök på IKEA

Under 2022 utvecklar vi ett nytt koncept på studiebesök tillsammans med IKEA.

Mer info kommer.

Kreativitetsövningar

Om ni behöver en re-cap av kunskaperna i modul 1 eller vill sporra igång kreativiteten hos eleverna inför att ni sätter igång med aktiviteter och event i modul 2 så finns längst ner på denna sida korta övningar för just detta.

Sustainability Hackathon

Vårt största event i modul 2 är Sustainability Hackathon, en lösningsorienterad innovationstävling där eleverna tävlar nationellt med sina idéer för en riktig hållbarhetsutmaning kopplat till olika samhällsaktörer. Hackathonet sker både digitalt och fysiskt ute på skolorna under höstterminen och avslutas med en final i december där en nationell vinnare koras! Se hur det gick till 2021 i filmen nedan.

Läs mer och anmäl din klass till årets omgång här.

Film från Sustainability hackathon 2021

till innehållet

Här hittar du som lärare material till de olika aktiviteterna (och inom kort mycket mer).