Gå till innehåll

huvudpartners

En av dom viktigaste delarna i vår verksamhet är våra partnerskap och samarbeten som möjliggör och bygger broar mellan unga, näringslivet och civilsamhället genom vårt kunskapsprogram.

Aktuellt

SEB

SEB tror att entreprenöriellt tänkande är nyckeln till en hållbar värld och stödjer initiativ som skapar ett mer inkluderande samhälle. Därför är SEB partner till Future Minds.

Vårt partnerskap innebär att SEB deltar på våra event och gymnasieelever har möjlighet att skriva sitt gymnasiearbete baserat på en tematisk frågeställning som SEB har bidragit till.

LÄS MER HÄR

IKEA

Som ett av världens största möbelföretag vill IKEA möjliggöra för människor att skapa en bättre vardag inom planetens gränser. Som partner till Future Minds får unga vara med och utveckla IKEAs hållbarhetsarbete.

Vårt partnerskap innebär att IKEA deltar på våra event och gymnasieelever har möjlighet att skriva sitt gymnasiearbete baserat på en tematisk frågeställning som IKEA har bidragit till.

LÄS MER HÄR

Kontakt
Om du är intresserad av att samarbeta med oss för att rusta unga med kunskap och verktyg för en värld som håller längre, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Anna Sundström, Event & Partneransvarig
072-3205559, anna.sundstrom@futuremindssweden.se

samarbeten

Aktuellt

Fairaction

Fairaction är en ideell förening som arbetar för att få företag att ta ansvar för sin påverkan på människor och miljö. Fairaction granskar hur varor och tjänster är producerade och sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner.

Vårt samarbete innebär att Fairaction har bidragit med övningar och förslag på gymnasiearbete till vårt kunskapsprogram.

WWF

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

Vårt samarbete innebär att WWF har bidragit med övningar och förslag på gymnasiearbete till vårt kunskapsprogram. WWF deltar även på vårt event Sustainability Hackathon.

Nordregio

Nordregio är ett ledande nordiskt forskningsinstitut inom de breda forskningsområdena regional utveckling, politik och planering. Det är en officiell forskningsenhet från Eurostat, Europeiska unionens statistiska kontor.

Vårt samarbete innebär att vi deltar i fokusgrupper och på arrangemang av och med Nordregio för nordiska samarbeten.

Kortspelet Klimatkoll

Klimatkoll är ett kortspel där du får lära dig om Co2-utsläpp i vardagen. År 2023 lanserades även kortspelet Energikoll där du får koll på priser av el- och energianvändning.

Vårt samarbete innebär att Kortspelet Energikoll delades ut till deltagande klasser på 2023 års Filmfest som hade energi som tema.

Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen är en av Sveriges största plattformar för för miljö- och klimatrelaterade nyheter.

Vårt samarbete innebär att vi har en tävling tillsammans där elever får skriva debattartiklar om hållbarhet och har chansen att bli publicerade.

Unga Forskare

Unga Forskare är en organisation som främjar ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik och deras roll i samhället.

Vårt samarbete innebär att Unga Forskare har bidragit med stöd och teman i IKEA:s projektförslag till gymnasiearbete, samt att vi har deltagit på Utställningen Unga Forskares semifinaler med material och aktiviteter.

Projekt: PENGAR!

PENGAR! är en utställning där ungdomar har utforskat pengar och hållbarhet ur olika perspektiv. Utställningen finns digitalt och fysiskt på turné i landet.

Vårt samarbete innebär att Projekt PENGAR! har bidragit med stöd och förslag på ämnen till gymnasiearbete i vårt kunskapsprogram.

Terra-Pi

Terra-Pi är ett projekt av Folkuniversitetet och Klimatpsykologerna som utvecklat en metodbank och utbildar unga och vuxna kring klimatrelaterade tankar, känslor, upplevelser och funderingar.

Vårt samarbete innebär att Terra-Pi har bidragit med ett helt tema-moment i kunskapsprogrammets Modul 1.

Live Green

LiveGreen har utvecklats från en ungdomsdriven festival till ett team av innovatörer, eventproducenter och hållbarhetsexperter med en omfattande verktygslåda för hållbarhet och förändringsarbete.

Vårt samarbete innebär att Live Green producerar våra digitala event och sändningar.

Aktuellt

JOIN US

Kontakta oss för att få veta hur du som samhällsaktör kan anslutas till programmet. Gå till kontakt sidan eller maila oss på info@futuremindssweden.se

LÄS MER