Gå till innehåll

Future minds
Elevsida

Välkommen till elevsidan! Det är här du som elev hittar material, tips, inspiration och mycket mer som du behöver för programmets samtliga moduler. Kolla med din lärare vad du ska arbeta med just nu och gå till respektive modul för att hitta det.

Introduktion till Future Minds

I den här filmen får du en introduktion till vad Future Minds är och vad du kommer att vara med om de kommande tre åren i programmet.

Introduktion till future minds

En hälsning till dig som är elev!

I juni 2022 höll FN ett stort klimatmöte i Sverige, Stockholm+50. Mötet hölls för att uppmärksamma att det är 50 år sedan som världens allra första miljökonferens hölls, även det i Stockholm 1972. I den här filmen berättar Björn Fondén, som är en av våra unga Future Minds-ambassadörer, om sin bild av klimatmötet, sitt engagemang och varför det är så viktigt att låta unga ta plats och vara med och påverka.

Moduler

Modul 1

Kunskapsbas

En introduktion i hållbar utveckling. Modulen tillhandahåller grundkunskap, systemperspektiv och verktyg som vässar elevens analysförmåga och ger en helhetsförståelse för hållbarhet.

Till Modul 1: Kunskapsbas
Modul 2

Omvärldskontakt

Del 2 möjliggör interaktivt lärande utanför klassrummet i form av studiebesök och kontakt med nationella och lokala aktörer.

Till Modul 2: Omvärldskontakt
Modul 3

Fördjupning

Del 3 utgör metodstöd, tips och inspiration för eleven att i sitt gymnasiearbete omsätta sina kunskaper och intressen till expertis för ett mer hållbart samhälle.

Till Modul 3: Fördjupning