Gå till innehåll

Humanium Metal – Minska vapenvåldet

Aktuellt

Länk till presentationer

Tillhör din grupp Humanium Metals case? Här kan ni hitta länken till er presentation.

Klicka här

TEMA: Minska vapenvåld

CASEFÖRTECKNING

Vapenvåld är en stor utmaning till hållbar utveckling, som beskrivs i det Globala målet 16: Främja fredliga och inkluderande samhällen. Det är inte bara en utmaning i länder som är hårt drabbade av konflikt och krig, utan också i icke-konfliktländer samt i ekonomiskt välutvecklade länder som Sverige. I Sverige har det dödliga vapenvåldet ökat sedan år 2000 och de som drabbas är ofta unga människor.

Humanium Metal är en organisation som arbetar för att få bort vapen från gatorna, skapa engagemang mot vapenvåld och som möjliggör långsiktigt förebyggande arbete mot våld. En viktigt aspekt av Humanium Metals arbete är engagemang av ungdomar som själva påverkas av våld, genom att se det i sin vardag eller sitt närsamhälle, eller som utsätts för det själva.

Genom handboken kommer eleverna lära sig mer om vapenvåld och hur det påverkar unga. På hackathonet kommer de få möta representanter från Humanium Metal och tillsammans arbeta med förslag på lösningar som kan bidra till att uppnå de Globala målen som är kopplade till temat.

TID/PLATS

Datum: 8 November
Format Fysiskt
Stad Malmö
Anmälan är stängd.

Datum: 16 November
Format Digitalt
Anmälan är stängd.

Vill du se schemat med alla aktörer? Klicka här.