Gå till innehåll

Lärarmaterial

Här hittar du klassrumsövningar och inspiration för dig som är lärare och handledare, för att kunna stötta elevernas gymnasiearbete. 

Modul 3 och gymnasiearbetet

Det är bra om modulen och elevernas gymnasiearbete får en tydlig startpunkt. Hur och när man påbörjar arbetet med gymnasiearbetet ser olika ut på olika skolor. Bland övningarna här hittar du som lärare förslag på hur man kan påbörja arbetet med modulen och med gymnasiearbetet.

Att arbeta med projektförslagen

Kärnan i modul 3 är de projektförslag som finns här på hemsidan. Projektförslagen är en inspiration till eleverna kring vad deras gymnasiearbete kan handla om tematiskt, hur det kan kopplas till hållbar utveckling och metoder som kan användas i utförandet av gymnasiearbetet.

Projektförslagen ger också eleverna möjlighet att få kontakter utanför skolan i gymnasiearbetet, att få arbeta direkt med företag, organisationer och omvärld. Våra partners som har bidragit med projektförslag finns tillgängliga för intervjuer där eleverna får tillfälle att samla in data till sitt arbete. Intervjuerna samordnas av Future Minds och erbjuds vid två tillfällen under läsåret. Såväl vi som våra partners är alla måna om att höra ungas idéer och nyfikna på att få del av slutarbetet! 

Såhär kan ett upplägg för Modul 3 se ut:

Obs! För att ladda ner materialet behöver du ha behörighet som Future Minds-skola. 
Vill ni bli Future Minds-skola? Kontakta caroline.bodin@futuremindssweden.se.

Är du behörig men har inte fått lösenordet? Maila Caroline.

INspirationsövningar

Här finns klassrumsövningar och inspiration för dig som lärare och handledare, för att kunna stötta elevernas gymnasiearbete. Klicka på pilarna för att komma vidare till sidan som kräver lösenord.