Gå till innehåll

Lärarmaterial

Hej Lärare! Vi är glada över att du hittat hit. Vi vet att din tid är värdefull, därför har vi samlat ihop det material du kan tänkas behöva för Modul 3. Här hittar du klassrumsövningar och inspiration för dig som är lärare och handledare, för att kunna stötta elevernas gymnasiearbete. 

Modul 3 och gymnasiearbetet

Det är bra om modulen och elevernas gymnasiearbete får en tydlig startpunkt. Hur och när man påbörjar arbetet med gymnasiearbetet ser olika ut på olika skolor. Bland övningarna här i handledningen hittar du som lärare förslag på hur man kan påbörja arbetet med modulen och med gymnasiearbetet.

Att arbeta med projektförslagen

Kärnan i modul 3 är de projektförslag som finns här på hemsidan. Projektförslagen är en inspiration till eleverna kring både vad deras gymnasiearbete kan handla om tematiskt, hur det kan kopplas till hållbar utveckling och metoder som kan användas i utförandet av gymnasiearbetet. Projektförslagen ger också möjlighet till eleverna att få kontakter utanför skolan i gymnasiearbetet, och att få arbeta direkt med företag, organisationer och omvärld kopplat till gymnasiearbetet. Både elever och lärare ges också stöd under gymnasiearbetets gång, t ex möjlighet att göra intervjuer, tips och idéer, chans för eleverna att utbyta erfarenheter med andra elever, handledningsmaterial mm. 

Varför Modul 3?

Genom att sätta in gymnasiearbetet i ett sammanhang skapas meningsfullhet för eleverna, och en möjlighet att fördjupa sig inom olika frågor kring hållbar utveckling. Att omsätta sina kunskaper i praktiken och själva driva projekt kopplat till hållbarhet där eleven utifrån eget intresse får chansen att utveckla fördjupade expertkunskaper är givande för eleven och skapar förutsättningar för en hållbar utveckling. Materialet i modul 4 plockas fram i samråd med lärare och unga.

INspirationsövningar

Här hittar du klassrumsövningar och inspiration för dig som lärare och handledare, för att kunna stötta elevernas gymnasiearbete.