Gå till innehåll

SEB – Öka jämlikhet genom kunskap om privatekonomi

<br>

Aktuellt

Länk till presentationer

Tillhör din grupp SEBs case? Här kan ni hitta länken till er presentation.

Klicka här

Tema: ÖKA JÄMLIKHET GENOM KUNSKAP OM PRIVATEKONOMI

Caseförteckning

Någon vill köpa en bil, en annan vill flytta hemifrån, någon vill resa till Sydamerika och en fjärde vill söka in till en privatutbildning som kostar skjortan. I en gymnasieklass kan vägvalen om hur man tänker sig sitt nästa steg i livet, se väldigt olika ut. Men en sak har alla gemensamt, oavsett vad du gör så påverkar din ekonomi ditt val.

Tiderna förändras och jämställdheten ökar, men de ekonomiska förutsättningarna hänger inte med. Den ekonomiska standarden har generellt ökat i Sverige, men andelen som lever i ekonomisk utsatthet har ökat bland alla grupper sedan 1990-talet, tex. bland kön, klass och härkomst. Endast 1% av investeringar går till kvinnligt ägda bolag, och ekonomiskt utsatta kan inte spara i lika stor utsträckning som andra. I och med att den ekonomiska ojämlikheten ökar i samhället ökar också kunskapsglappet mellan olika grupper. Att alla får en finansiell kunskap och en trygg privatekonomi är en faktor som har stor påverkan på hur vi bygger ett hållbart samhälle. Och den privata ekonomin påverkar också samhället mer än du tror.

Genom handboken kommer eleverna lära sig mer om ojämlikhet och hur ekonomi spelar en roll i det. På hackathonet kommer de få möta representanter från SEB och tillsammans arbeta med förslag på lösningar som kan bidra till att uppnå mål 10: Minskad ojämlikhet.

Tid/Plats

Datum: 8 November
Format Fysiskt/Digitalt
Stad Falun, Borlänge, Stockholm, Finspång, Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Lund, Hässleholm
Anmälan är stängd.

Vill du se schemat med alla aktörer? Klicka här.