Gå till innehåll

Sustainability hackathon

En del av vårt kunskapsprogram är Sustainability Hackathon, en lösningsinriktad innovationstävling där eleverna arbetar gruppvis med case från riktiga hållbarhetsutmaningar som företag och organisationer har – och tävlar sedan nationellt med sina idéer. 

Om eventet

Sustainability hackathon är en lösningsinriktad innovationstävling där eleverna arbetar gruppvis med ett case och tävlar nationellt med sina idéer. Hackathon är en processtyrd metod som ofta används inom it-branschen. Vårt hackathon ger eleverna ökad kunskap och verktyg för att idégenerera, problemlösa, paketera och presentera. De får även inblick i olika aktörers arbete och möjliga karriärval och chans att påverka aktörer i samhället till att göra mer för en hållbar utveckling.

Vad innebär Sustainability hackathon?
Partnerskap och samarbete

Våra partnerskap är en viktig del av våra event. Unga idag ställer allt högre krav på att företag ska arbeta med hållbar utveckling, som konsumenter, framtida arbetstagare och beslutsfattare. Genom vårt event får näringslivet chansen att nå unga och höra deras tankar, reflektioner och kritik för att sedan kunna växla upp sitt hållbarhetsarbete.

Våra partners får en insyn i hur unga ser på företaget, greenwashing och hållbarhet. Vad tänker unga om er idag? Känner de en tilltro? Vilka krav har unga på företagens ansvar och vad kan utvecklas?

Anmälan

Anmälan är stängd.

Aktuellt

Vill ni göra hack? Boka ett möte!

Vill ni växla upp ert hållbarhetsarbete och involvera unga? Bidra med era hållbarhetsutmaningar som unga får vara med och lösa under Sustainability hackathon.

Vid intresse kontakta – Anna Sundström, Event & Partneransvarig
072-3205559

Maila Anna

Bli en Future Minds-skola

Som Future Minds-skola kan ni få ta del av vårt material och delta på våra event. Vill ni ansluta er till oss så kan ni fylla i kontaktformuläret längre ner på den här sidan. 

Vid intresse kontakta – Caroline Bodin, Ansvarig skola & utbildning
072-3205557

Maila Caroline

Partnerskap & Samarbeten

För att unga ska kunna möta nya krav som framtidens ledare, kunder och medarbetare behöver de få rätt kunskaper och verktyg för att kunna påverka samhället i en mer hållbar riktning.

Samhällsaktörer kan ansluta för att interagera med unga, dela kunskap, forskning och bidra med inspiration och samtidigt framtidssäkra sin verksamhet.

Läs mer